Raamatukoguhoidja paistab majast välja

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa parimat maaraamatukoguhoidjat, Koeru raamatukogu direktorit Ly Vihtolit on üle 40 aasta selle töö juures hoidnud ikka inimesed, keda nüüdki oma 30-40 päevas tema juurest läbi astub.
Järvamaa parimat maaraamatukoguhoidjat, Koeru raamatukogu direktorit Ly Vihtolit on üle 40 aasta selle töö juures hoidnud ikka inimesed, keda nüüdki oma 30-40 päevas tema juurest läbi astub. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kuu viimasel neljapäeval tunnustavad üle Eesti Paidesse kogunevad maaraamatukoguhoidjad  aasta maaraamatukoguhoidjat, Järvamaalt kandideerib nimetusele Koeru raamatukogu direktor Ly Vihtol.

Järvamaa keskraamatukogu direktor Malle Kull saatis pealinna raaamatukoguhoidjate ühingule vaagida esildise, milles on Ly Vihtoli juures esile tõstetud tööd lugejatega. «Juba lasteaiarühmad on tihti raamatukogus külas. Algklasside õpilastele oli näiteks kohtumine kirjanik Leelo Tunglaga. Lapsed esitasid katkendeid tema loomingust. Kohtumine kirjanikuga on lastele alati erakordne sündmus,» kirjutab Kull.

Ümbruskonna täiskasvanud raamatusõpru koondab raamatuklubi, mille üritused on sisukad ja huvitavad, klubil  on ka mitmeid traditsioone. Malle Kull nimetab neist kirjanduslikke matku ja Kalju Lepiku nimelist luulevõistlust koos suure raamatunäitusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles