Reisijate vähesus paneb bussijuhid pileteid müüma

Silvi Lukjanov
, reporter, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atko uued bussid.
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Atko uued bussid. DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaa ühistranspordi keskuse maakonnaliinil nr 10  Paide–Türi–Särevere–Paide müüvad kuu kahel viimasel nädalal konduktorite asemel pileteid bussijuhid. See on katse kulusid kokku hoida.

Esmaspäeval Paidest koju sõitnud reisijates  tekitas konduktorita buss hämmingut. Bussijuht palus teda mitte süüdistada, sest nemad on mitmel korral pöördunud keskuse juhtide poole panna konduktorid vähemalt rahvarohkemale ajale kella 16st 17ni. Hiljem saavat nad ise piletid müüdud. «Kuid mis sa teed, kui konduktoritele ületundide eest maksta ei taheta,» lisas ta.

Järvamaa ühistranspordi keskuse tegevdirektor Harri Lepamets sõnas, et reisijate vähesus paneb kulusid kokku hoidma. «Järvamaal on bussiga sõitjate hulk vähenenud ligi kümme protsenti. Proovime septembrist novembrini ainsal konduktoriga liinil nr 10 kahel viimasel nädalal ja õhtustel aegadel hakkama saada konduktorita,» selgitas ta. «Vaatame, kuivõrd mõjutab bussijuhtide piletimüük sõidugraafikus püsimist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles