Aruküla mõisahoone ärkab uuele elule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kolmapäeval korraldas Koeru vallavalitsus teabepäeva, kuhu kutsutud said ülevaate Aruküla mõisa renoveerimistöödest. Kõige enam peatuti koosolekul vallavanem Aldo Tamme ütlust mööda nendel küsimustel, mis puudutasid mõisahoone katuse ennistustöid.

«Katusealune konstruktsioon, sarikad ja karniisid, vajavad kohendamist. Iseenesest pole tegemist väga sopilise katusega, aga eks seal spetsiifilist tööd jagub,» ütles vallavanem. Tamm lisas, et kokkusaamine kulges asjalikus vaimus ning pärast sõnalist osa suunduti üheskoos mõisahoonesse, et oma silmaga näha, kuidas töö edeneb. Hoone käidi läbi keldrist pööninguni ning kuigi nii mõnigi paik mõisas on veel suhteliselt trööstitus olukorras ja ootab oma aega, on osades ruumides sisetöödega jõutud nii kaugele, et seinad ja lagi on värske värvikuue all ning paigaldust ootavad ka uued aknad.

Tööd mõisas algasid mais ning lõpptähtaeg on plaanitud järgmise aasta augustisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles