Uus kaugbussiliin sõidutab järvakaid Tallinna ja Tartu vahet

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäo reisiterminal.
Mäo reisiterminal. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järgmisel reedel, 10. oktoobril avatakse neli uut kaugbussiliini, selle tulemusena paranevad bussiühendused Tartumaa, Põlvamaa, Jõgevamaa, Järvamaa, Lääne-Virumaa ja Harjumaa elanike jaoks.

Maanteeameti ühistranspordiosakonna juhataja Ingmar Roosi sõnul avatakse uued liinid Tartu-Jõgeva-Rakvere, Tartu-Puurmani-Põltsamaa, Tartu-Räpina-Värska-Saatse ja Tallinna-Paide-Põltsamaa-Tartu (kell 15:25 Tallinnast ja kell 8:55 Tartust) liinil. „Uute liinide avamine on vastukaaluks aasta esimesel poolel kaugbussiliikluses toimunud arengutele, kus veoettevõtted sulgesid sõidunõudluse vähenemise tõttu mitu kaugbussiliini,“ selgitas Roos ja lisas, et kahe viimati nimetatud liini avamisel taastub sisuliselt varem käigus olnud Tallinna-Tartu-Räpina-Värska-Saatse kaugbussiliin, mille teenindamisest varem teenust osutanud vedaja sõitjate arvu vähenemisele viidates käesoleva aasta juuni lõpul loobus. Väljumisajad Saatselt, Tartust ja Tallinnast toimuvad samadel kellaaegadel kuni juuni lõpuni käigus olnud Tallinna-Saatse bussiliiniga.

Eile toimunud Maanteeameti juurde moodustatud liinilubade komisjoni koosolekul olid arutlusel bussiettevõtte OÜ Presto taotlused antud liinide teenindamiseks ning kõikide eelnimetatud liinide teenindamise taotlused said ka komisjoni heakskiidu. 10. oktoobril käivitatavate bussiliinide koosseisus hakatakse teenindama kõikidel nädalapäevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles