Peaminister avas hiiglasliku lauda

Silvi Lukjanov
, reporter, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati Lõõlas pidulikult Trigon Dairy Farmingu kontserni kuuluv Väätsa Agro farmikompleks, kus praegu on 2200 lüpsilehma, kuid  lüpsikarusellil on võimsust teenindada kuni 3300 lüpsilehma.

Trigon Dairy Farmingu juhatuse liige Ülo Adamson sõnas avamisel paarisajale külalisele, et 2006. aastal moodustatud ettevõte eesmärk on arendada suuremahulist tööstuslikku piimatootmist. «Tahame laiendada neid farme, mis tänaseks on omandatud. Väätsa farmis suurendame lüpsilehmade arvu  2200lt 3300le, võimsust selleks on farmil olemas,» täpsustas ta.

Kui Trigon Dairy farming suudab loomade arvu tõsta kõigis nende kolmes farmis soovitud kokku pea 6000 lüpsilehmani, saab asuda piima müümise asemel, seda ise töötlema. Lisandväärtus tuleb siis kui hakkame piimast ise midagi tegema. Ka siin kaasame parima nõuanded ja seadmed.

Juba praegu soojendab Väätsa farmis toodetav piim ruumid ja lehmade joogivee ning sõnnikust separeeritakse eraldi tahke ja vedel osa. Vedel osa läheb põllule ja tahkest saab loomadele allapanu. «Iideid on meil teisigi,» täpsustas ta.

Lõõlasse kogunenud Eesti põllumajandustootmise eliiti oli tervitamas ka peaminister Taavi Rõivas, kes tänas neid eduka tegutsemise eest Eestile keerulises olukorras. «Kui Venemaa ei taha meie hea kvaliteediga piima juua, siis on see nende probleem ja vaid lisandväärtusega piimatooted aitavad saavutada ekspordis suuremat edu,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles