Ettevõte katsetab päikesepaneele

Silvi Lukjanov
, reporter, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeru tehase katustel on kevadest just neile sobivas suuruses ja koguses päikesepaneelid, mille toodetud energia suudab ettevõte ise ära tarbida. Juba praeguste katsetuste järgi võib AS Konesko projektijuhi Indrek Gregori kinnitusel öelda, et päikesepaneelide paigaldus viilkatusele on kolm kuni viis korda odavam kui lamekatusele.
Koeru tehase katustel on kevadest just neile sobivas suuruses ja koguses päikesepaneelid, mille toodetud energia suudab ettevõte ise ära tarbida. Juba praeguste katsetuste järgi võib AS Konesko projektijuhi Indrek Gregori kinnitusel öelda, et päikesepaneelide paigaldus viilkatusele on kolm kuni viis korda odavam kui lamekatusele. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Päikesepaneelide paigaldus on väiketuuliku püstitamisest kolm korda odavam ja ainuüksi seetõttu oma tarbeks elektrit toota soovijatele ka kättesaadavam.

Eesti erakapitalil põhineb AS Konesko on tuntud kui elektromootorite tootja, kuid aina suurenev nõudlus taastuvenergiast, nagu päike ja tuul, elektri tootmise järele pani ettevõtte selles suunas tegutsema.

Konesko generaatoritehase tuulegeneraatorite projektijuht Indrek Gregor sõnas, et väiketuulikute tootjana soovis ettevõte laiendada tootevalikut taastuvenergia seadmetega. «Eestis on kliente, kes tuule puudumisel ei saa paigaldada tuulikuid, tahtsime neilegi midagi pakkuda,» selgitas ta. «Tuleb ka tunnistada, et väikeettevõtjatele mõeldud väiketuulikute projekt osutus Eesti inimestele kalliks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles