Vähene sõiduvilumus teeb eksamist katsumuse

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidueksamile tullakse sageli liiga vähese ettevalmistusega.
Sõidueksamile tullakse sageli liiga vähese ettevalmistusega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esimesel poolaastal kukkus  Järvamaa autokoolide B-kategooria kursustel juhiloa taotlejaist peaaegu iga teine  esimesel korral riiklikul sõidueksamil läbi.  On liiklusõpetajaid, kes näevad abinõu kohustuslike sõidutundide arvu suurendamises.

Maanteeameti eksamiosakonna peaspetsialist Rutt Riiberg selgitas, et riiklikul sõidu- ja teooriaeksamil edukalt esinemise saladus on nagu kõikide koolieksamite ja arvestuste puhul hea ettevalmistus. «Sõidueksami puhul oleneb edukas sooritus suuresti just rohkest sõidupraktikast. Kui isikul on palju sõidupraktikat, on ta ka liikluses kogenum ja ohutum juht,» lausus ta.

Õppesõidu vähim maht on B-kategooria algõppe korral 23 45minutist sõidutundi. Rohkem kui 20 aastat  Järva autokoolis liiklusõpetaja olnud  Kulno Kleini arvates võiks miinimumtundide arv tõusta vähemalt 30 peale. «Kõik autokoolid on üksteisele konkurendid ja see määrab hinna. Just hinnapoliitikast lähtuvalt kujundavad koolid oma õppekava riikliku õppekava normtundide järgi,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles