Metsaülem: risustajad on eriliselt jultunud

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatamata sellele, et Järvamaal on jäätmejaamu üsna tihedalt, on metsades peidus pool elamist: tugitoolid, katusekatte materjali, penoplasti ja ahjutelliseid. Pappi ja paberit peale selle. Leid pärineb Mäo kandist.
Vaatamata sellele, et Järvamaal on jäätmejaamu üsna tihedalt, on metsades peidus pool elamist: tugitoolid, katusekatte materjali, penoplasti ja ahjutelliseid. Pappi ja paberit peale selle. Leid pärineb Mäo kandist. Foto: Fotod keskkonnainvesteeringute keskus

«See on kurb!» ütles paidelane Hele Pärn Paide lähiümbruse metsades valitseva vaatepildi kohta. Vanad tugitoolid, pudelid, ajalehed, piimapakid on väike osa prügist, mida ta on metsas käies märganud.

Pärn on tänavu liikunud metsades palju. Paide lähiümbruse prügikohtadest nimetab ta Mäost Vodja poole kulgeva tee ja ka Pärnu–Rakvere maantee äärseid metsi.

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) Järvamaa metsaülem Peeter Puhke ütles, et praegu on Järvamaa metsadest koristatud ja Väätsa prügilasse veetud juba peaaegu kaks tonni jäätmeid. «See on RMKle maksma läinud 1010 eurot,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles