Loomakaitse selts otsib kutsikatele asendusema

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Loomakaitse Selts avas Tallinnas Telliskivi loomelinnakus kuu lõpuni poe, mille tulu läheb hätta sattunud loomade abistamiseks ja loomakaitsealase teavitustöö jätkamiseks.
Eesti Loomakaitse Selts avas Tallinnas Telliskivi loomelinnakus kuu lõpuni poe, mille tulu läheb hätta sattunud loomade abistamiseks ja loomakaitsealase teavitustöö jätkamiseks. Foto: Martin Ilustrumm

Eesti loomakaitse seltsi kommunikatsioonijuht Liisi Moosaar kinnitas, et ka nendeni on jõudnud info eile Paide kortermaja prügikastist leitud vastsündinud kutsikatest.

«Püüame nüüd ka omalt poolt kaasa aidata kutsikatele asendusema leidmisel ning ehkki kutsikate leidja on juhtumist politseile teatanud, oleme vajadusel valmis ka omalt poolt politsei poole pöörduma,» lisas ta.

Loomakaitseseaduses on määratletud loomade väärkohtlemine, sh looma hülgamine, looma suhtes lubamatu teona ehk väärteona, mis on vastavalt Karistusseadustiku paragrahv 264-le karistatav rahatrahvi või kuni ühe aastase vangistusega. Lisakaristusena on võimalik kohaldada ka loomapidamise õiguse äravõtmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles