Loodus võttis suure teraviljasaagi lootuse

Silvi Lukjanov
, reporter, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Vaatamata vihmade tõttu lamandunud viljapõldudele ja tera viljapeas kasvama hakkamisele koristab Järvamaa põllumees saaki ja mõtleb, kuidas järgmine aasta ilmaga paremini toime tulla.

OÜ Estonia agronoomi Helina Märtmanni ütlust mööda pole põllumees harjunud loodust süüdistama, sest sellele pole mõtet energiat raisata. «Muidugi võttis augusti pikk vihmaperiood lootuse suurele saagile, mis mahendanuks teraviljahinna langusest tulenevat tagasilööki, hurjutama peame ennast headele aastatele kaotatud valvsuse eest,» arutles ta. «Ju oleksime enne vihmasadusid võinud pikemaid tööpäevigi teha, kuid kes see teadis arvata, et nii pikalt sajab.»

Kõige hullemaks tänavust viljasaaki Märtmann siiski ei pea. «Odrasaak, mis sai salve enne vihmaperioodi, oli üle aastate parim, viis pool kuni kuus tonni hektarilt, kuid eks pärast vihma langes kohe kaks tonni hektarilt,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles