Maal elab ära, kuid arenguks raha ei jagu

Silvi Lukjanov
, reporter, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albu vallas Mägede külas Punamäe talus Eesti raskeveohobuseid kasvatav Tiina Piirmets (vasakul) toob koos vanema tütre Annikaga hobuseid välja tööturuameti projektiga antud raha eest korrastatud tallist. Hobustega ei teenigi nii palju, et jaguks majapidamisse paigutada.
Albu vallas Mägede külas Punamäe talus Eesti raskeveohobuseid kasvatav Tiina Piirmets (vasakul) toob koos vanema tütre Annikaga hobuseid välja tööturuameti projektiga antud raha eest korrastatud tallist. Hobustega ei teenigi nii palju, et jaguks majapidamisse paigutada. Foto: Silvi Lukjanov

Albu vallas Mägede külas Punamäe talus Eesti raskeveohobuseid kasvatav Tiina Piirmets teenib tööandjana küll endale palka, kuid raha investeerida ei jää ja riigi tuge ei saa ta ka, ainuüksi elektri majja saamise eest tuli võidelda kümme aastat.

Reede pärastlõunal jalutasid hobused Punamäe talu uuest punast värvi tallihoonest välja perenaise Tiina Piirmetsa ja pere vanima tütre Annikaga käekõrval.

«See on meil inimeste kõnepruugi järgi roosa hobune, ametlikult heleraudjas kimmel, mis kaugelt jätab mulje roosast värvist. Parim kompliment Keldile (kolmeaastane mära – toim) on, et ta on tõeline inimese hobune, kes käib järel ja nuiab sügamist,» tutvustas Piirmets oma Eesti raskeveohobust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles