Vaimse tervise teabepäev õpetab elu mitte untsu keerama

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Psühhiaatriakliinik
Tallinna Psühhiaatriakliinik Foto: Priit Simson

Eesti-Rootsi Vaimse Tervise ja Suitsidoloogia Instituudi juhtimisel ja Sotsiaalministeeriumi toetusel tegutsev Eesti vaimse tervise ja heaolu koalitsioon (VATEK) jätkab sügiskuudel teabepäevade korraldamist erinevates maakondades. Teabepäevade eesmärk on jagada teadmisi, kuidas vaimset tervist edendada ja kaitsta ning mida probleemide tekkimise korral ette võtta.

Teabepäevadega “Kuidas enda elu (mitte) untsu keerata?!” soovib VATEK rõhutada vaimse tervise tähtsust inimese heaolu juures. Eesti-Rootsi Vaimse Tervise ja Suitsidoloogia Instituudi tegevdirektori Merike Sisaski sõnul aitab positiivne vaimne tervis tunda elust rõõmu ning toime tulla muutuste ja keeruliste olukordadega. „Vaimse tervise häirete hulk on Eestis paraku suur. Samas on paikkonniti lünklik info, millist abi probleemide korral oleks võimalik saada. Lisaks esineb palju eelarvamusi, mille tõttu abi otsimisest üldse loobutakse,“ ütles ta.

Sisaski sõnul on kartus häbimärgistamise ees seda suurem, mida madalam on teadlikkus vaimsest tervisest ja heaolust. „VATEK-i teabepäevade läbiviimisega on juba alanud eeltöö vaimse tervise poliitikadokumendi loomiseks. Ennetamise jaoks on oluline varajane märkamine ja riskirühmade kaardistamine läbi inimese elukaare,“ ütles Sisask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles