Noored saavad taas terviseprojekte kirjutada

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Tervise Arengu Instituut ootab taas noorte terviseprojektide taotlusi

Tervise Arengu Instituut ootab taas  konkursile "Tervist edendava idee projekt" ehk TEIP 12-19aastaste noorte välja mõeldud terviseprojekte.

Oodatud on kõik huvitavad ja uudsed ideed, kuidas muuta koolikaaslaste, vanemate või kogukonna käitumist ja hoiakuid tervislikumaks ning muuta kool või koduümbrus meeldivamaks paigaks. Idee peavad noored hiljem kas ise või koos oma koostööpartneritega ka teoks tegema.

Projekt peaks puudutama ükskõik missugust tervisega seotud valdkonda või tervisliku keskkonna loomist: liikumine, toitumine, alkoholi, tubaka- või narkootikumide tarvitamise ennetamine või sellest loobumine, stressi vähendamine  jms.

Laekunud tööde hulgast valib žürii välja kuus parimat, millest igaüks saab ellu viimiseks kuni 640 eurot. Lisaks saavad parimate projektide meeskonnad auhinnaks seiklusmatka või -mängu. Projekte hinnatakse kahes vanuserühmas: nooremad kui VIII klass (k.a.) ja vanemad kui IX klass (k.a). Žürii jälgib projektide hindamisel idee uudsust ja omapära, mõju tervisekäitumise kujundamisele, läbimõeldud tegevuskava olemasolu ja sisukust, projekti jätkusuutlikkust, haaratava sihtgrupi suurust.

Projektitaotlus ning kontakti tööde saatmiseks asuvad Terviseinfo portaalis. Samast leiab ka varasemate aastate võidutööd. Projektide esitamise tähtaeg on 15. oktoober ning parimad projektid valib žürii välja 12. novembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles