Põllumeheks agronoomist isa jälgedes

Silvi Lukjanov
, reporter, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeru vallas Santovi külas elav Jüri Ilves alustas lihaveiste kasvatamist 2007. aastal 27 loomaga, praeguseks on kari suurenenud rohkem kui sajapealiseks ja jaotatud neljale karjamaale. Peamiselt toodab pere veiseid lihaks, kuid tänavu on esimesed müüdud ka tõuloomadeks.
Koeru vallas Santovi külas elav Jüri Ilves alustas lihaveiste kasvatamist 2007. aastal 27 loomaga, praeguseks on kari suurenenud rohkem kui sajapealiseks ja jaotatud neljale karjamaale. Peamiselt toodab pere veiseid lihaks, kuid tänavu on esimesed müüdud ka tõuloomadeks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Koeru vallas Santovi külas elav Jüri Ilves peab lihaveiseid, kohe sedavõrd edukalt, et on esitatud tänavu aasta põllumehe kandidaadiks. Spordilembesest noormehest on saanud talupidaja agronoomist isa eeskujul.

Oli aasta 1989, Jüri oli siis 18aastane, kui Koerus elanud Ilveste pere kolis aleviku naabruses asuvasse Santovi külla metsavahikohta. «Kahte elamukrunti rajasime vanema venna Neiliga oma kodu. Eks põllumajanduslik mõtteviis ja julgus maad efektiivselt majandama hakata tuli aastaid kolhoosis agronoomina töötanud isalt. Kuigi isal pole kunagi oma põllumajandusettevõtlust olnud, on ta meie omades alati nõu ja jõuga abis,» selgitab Jüri Ilves ajastutruult uuendatud talukompleksi tutvustades.

Esmalt hobustega talumajapidamist alustanud Ilvesed peavad ühisnõupidamiste teeneks nii 2007. aastal alustatud lihaveisekasvatust kui ka aasta-aastalt laienenud teraviljakasvatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles