Paide ühisgümnaasium loobub e-koolist

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide ühisgümnaasium.
Paide ühisgümnaasium. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Lastevanemad, kes oma Paide ühisgümnaasiumis õppivate võsukeste tegemistel e-kooli kaudu silma peal hoidsid, uuel õppeaastal seda enam teha ei saa. Paanikaks siiski põhjust pole, sest kool kolib oma tegemised veebikeskkonda Stuudium.

Kooli infojuht Andrus Kopliste nimetas muudatuse peapõhjuseks asjaolu, et kui seni oli tarvis hallata mitut veebikeskkonda, siis nüüd on nii õpetajatel, õpilastel kui ka lastevanematel üks koht, kust vaadata teavet nii hinnete, õppematerjali kui ka muu kooli puudutava kohta.

Olukord, kus mitmes veebikeskkonnas kasutajaks registreerunud unustasid parooli või kasutajanime ning Kopliste ütlust mööda oli ülepäeviti tema kabineti ukse taga järjekord neist, kellele tuli uus kasutajanimi teha, peaks nüüd ajalukku jääma.

Kopliste kinnitas, et Stuudium on e-koolist tunduvalt kasutajasõbralikum, sest selle on välja töötanud inimesed, kes ka töötavad koolis ning puutuvad iga päev kokku teemakohaste probleemide ja ülesannetega. Stuudiumi on välja töötanud Tallinna inglise kolledž.

Seevastu ligi kümme aastat tagasi sihtasutuse Vaata Maailma projektina sündinud e-kooli puhul jäi Kopliste hinnangul vajaka sellest, mis puudutas infosüsteemi uuendusi ja nüüdisajastusi. E-kooli väljavahetamisest Stuudiumi vastu oli ühisgümnaasiumis esimest korda juttu eelmisel õppeaastal pärast sellel kevadel ja suvel tehtud infopäevi ja kursusi. Nüüd on asi niikaugel, et esimesena Järvamaal asendab Paide haridusasutus e-kooli veebisüsteemi teise vastu välja.

E-kooli projektijuht Ene Lindemann ütles, et Järvamaal on e-kool kasutuses 18 koolis. Ta kinnitas, et Eesti koolides enim kasutatav veebisüsteem areneb kogu aeg. «Aasta alguses käivitasime aruannete paremaks muutmise projekti ning kuulasime enne seda koolide ettepanekuid,» sõnas ta.

Lindemann lisas, et päris palju pisikesi, aga mugavamaks muutvaid parendusi on jõutud ära teha kevadel. «Augustis lisasime kujundava hindamise hinnetelehe, täiendasime tavalise hinnetelehe filtreid ja anname teada, kui aruande koostamine pole võimalik kooli tehtud või tegemata jäetud määratluste tõttu,» lausus ta.

Lindemann märkis veel, lastevanemad saavad sügisest täies mahus kasutada juunis valminud äppi. «Loodetavasti on sellest teenusest abi paljudele ja oma lapse tegemistega kursis olek paraneb,» ütles ta.

Lindemann lisas, et plaane on palju ja kasutajatelt küsitakse, mida just neile kõige rohkem tarvis on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles