Kätte jõuab aeg klassi ette astuda

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi vald sai sel sügisel lausa kolme noore õpetaja jagu rikkamaks. Neist Elis Mets (vasakul) annab Türi põhikoolis kunstiõpetust, Mairi Anvelt Laupa põhikooli lastele loodusaineid.
Türi vald sai sel sügisel lausa kolme noore õpetaja jagu rikkamaks. Neist Elis Mets (vasakul) annab Türi põhikoolis kunstiõpetust, Mairi Anvelt Laupa põhikooli lastele loodusaineid. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Neljale noorele inimesele on esmaspäev, 1. september esimene päev õpetajana. Milliseks see kujuneb, ei ole veel teada. Küll loodavad noored õpetada Järvamaa koolides lapsi rohkem kui ühe aasta.

«Ma ei ole veel päris täpselt aru saanud, mis juhtuma võib hakata,» tunnistas Türi põhikooli kunstiõpetuse õpetaja Elis Mets (24).

Ta püüab end positiivselt häälestada, mõelda õpilased toredaks ja süstida endasse usku, et saab hakkama. Õpetamiskogemust on Metsal kunstiringidest, seevastu ülikoolis õppides ei mõelnud ta õpetajaametile üldse. «See ei tundunud eriti reaalne ja väga kauge tulevikuna. Nüüd on see hetk käes,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles