Vargused kasvatavad kuritegude hulka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu jaanuarist juulini on Järvamaal pandud toime kuus protsenti rohkem kuritegusid kui aasta varem esimesel poolaastal. Kuritegude hulka kasvatavad valdavalt varavastased süüteod, näiteks vargused ja omastamised.

Paide politseijaoskonna juht Üllar Kütt ütles, et Järvamaal toimepandud kuritegude arv pooleaastases võrdluses üldjoontes püsib. «Varguste arv on kasvanud, kuid näiteks tabatud roolijoodikute arv on püsinud suhteliselt muutumatuna,» selgitas ta. «Osa kuritegusid pole avaldusepõhised. Narkootikumidega seotud kuritegude suurem avastamisprotsent näitab otseselt politsei aktiivsemat tegutsemist.»

Vargused ja sissemurdmised on olnud Järvamaal probleem ka viimasel ajal. Alles ööl vastu 27. augustit tungiti Paides Väike-Aia tänavale parkinud sõidukisse, kust varastati tööriistu. Puistatud on ka garaažibokse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles