Järvamaal võib küttida rohkem karusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

1. augustil algaval karujahihooajal võivad jahimehed üle Eesti küttida ühtekokku kuni 60 karu.
Harju-Järva-Rapla regiooni jahinduse spetsialist Uno Treier lausus, et Järvamaa saab üheksa küttimisluba, mis on ühe võrra rohkem kui eelmisel aastal. Tema ütlust mööda saavad load eelisjärjekorras kahjustuskohad, kus karud on rüüstanud näiteks mesitarusid.


Jahimeeste hinnangul on Järvamaal üle 100 karu. «Kuna karude arvukus on tasapisi tõusnud kogu Eestis, siis küllap ka Järvamaal,» märkis Treier.
Keskkonnateabe keskuse ulukiseire osakonna juhataja Peep Männil ütles, et väljajagatud küttimislubadest kasutavad jahimehed ära umbes 70%. «Eelmisel aastal tohtis Eestis lasta 60 karu, tabati 45,» lausus ta.
Männil lausus, et karude arvukus on tasapisi tõusnud. «Neil on soodsad toitumistingimused ja neid on aastaid kütitud alla juurdekasvu määra,» lisas ta. «Samuti lastakse teadlikult karude arvukusel tõusta, sest Lääne- ja Lõuna-Eestis on neile piisavalt elupaiku.»
Keskkonnateabe keskuse hinnangul on karude arvukus kasvanud tavapärase 500 asemel juba 700 või isegi rohkema loomani. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles