Keskkonnaamet õpetab paisuomanikke

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pais. Pilt on illustratiivne.
Pais. Pilt on illustratiivne. Foto: Sille Annuk.

Keskkonnaamet korraldab septembrikuus infopäevad, mille eesmärgiks on selgitada paisuomanikele, et veekogu võib paisutada vaid teatud tingimustel ning selleks on vaja taotleda vee erikasutusluba.

Infopäevadel räägivad Keskkonnaameti ja Keskkonnaministeeriumi spetsialistid seadusandlusest tulenevatest õigustest ja kohustustest, paisutamise mõjust vee-elustikule ning vee erikasutusloa taotlemisest. „Jõgede ja ojade paisutamise eesmärgiks on tõsta vooluveekogu veetaset, et paisu taha tekiks paisjärv, mida kasutatakse kas hüdroenergia saamiseks või kujundatakse voolusängi silmailu pakkumiseks. Veetaseme kõrgusest sõltub, kas kalad saavad paisust üles- ja allavoolu liikuda. Kui kalade vaba liikumine ja vee voolamine veekogus on takistatud, siis halvendab see nii vee kvaliteeti kui ka kalastiku seisundit. Seetõttu tuleb paisudel, mis mõjutavad veekogu looduslikku seisundit ja tekitavad arvestatava veetaseme tõusu taotleda vee erikasutusluba. See on tähtajatu luba, millega antakse õigus paisutamiseks ja seatakse tegevusele sellised tingimused, et mõjud keskkonnale oleksid võimalikud väiksed,“ ütles Keskkonnaameti veemajanduse koordinaator Elina Leiner.

Esimene infopäev toimub 28. augustil Haapsalus ning viimane 30. septembril Valgamaal. Järvamaa infopäev saab olema 2. september kell 10-12 Keskkonnaameti kontoris Wiedemanni 13 Türil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles