Tõnis Kõiv saatis erakonnakaaslastele ülikriitilise kirja

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Tõnis Kõiv
Riigikogu liige Tõnis Kõiv Foto: Tiit Reinberg

Reformierakonda kuuluv endine Paide linnapea Tõnis Kõiv saatis parteikaaslastele kirja, kus kritiseerib volikogu esimees Tarmo Alti ja teisi reformierakondlasi, kes ei saa tema arvates linnajuhtimisega hakkama. 

Tõnis Kõivu kiri: 
Head erakonnakaaslased! 
Palun aidake kaasa Paides toimuva komejandi lõpetamisele. Kõigepealt Paide volikogu esimehe skisofreeniline endaga tehtud intervjuu ajalehes, kus ei uut infot ega ühtegi lahendust. Mingit mõtet ei ole korrutada, et “ma ei ole midagi võltsinud”, vaja on panna Andrus Tull avalikult ütlema, et nende paberitel on väljendatud tema tahe. Tull peab avalikult nõudma prokuratuurilt maksumaksja raha raiskamise lõpetamist, sest kui tema tahe on olnud umbusaldada linnapead ja siis mida seal uurida on?!
Kahjuks ei ole iseendaga intervjuus sõnagi sellest, miks Paide linna kodanik peaks praegu Reformierakonda toetama – mis muutub selle jandi tulemusel paidelase jaoks? Ei mingit küsimust ega vastust.
Tipuna kroonib sellel komejandil aga tänane Paide linnavolikogu otsus mitte maksta volikogu esimehele hüvitist. Tule taevas appi! Kas ei ole grammi võrragi ette mõtlemise, 21 piires arvutamise ja läbi rääkimise oskust? Miks oli vaja üldse volikogul arutada sedavõrd tundlikku eelnõud, mille toetuses ei ole eelnevalt kokku lepitud ja häälteenamus puudub? Algataja saab ju eelnõu igas menetlusstaadiumis tagasi võtta.
Mul on kahju vaadata kuidas Reformierakond Järvamaa pealinnas ise endale üha sügavamat auku kaevab, ise juba augus olles. Võtke end palun kokku, mõelge sammud läbi enne astumist, küsige nõu, kooskõlastage jmt.   Järvamaal on mitmeid pika poliitiku ja volikogu esimehe staaźiga inimesi (näiteks Harri Lepamets, Mati Hõbemägi, Harti Paimets jt), kes oskavad volikogu asjades tarka nõu anda. Loll ei ole mitte see, kes ise ei oska ja teistelt nõu küsib vaid ikka see, kes “omaenese tarkusest” asju ajab ja kõigile niimoodi häbi teeb.  
Reformierakond ei ole ühe või teise inimese erakond, see on meie kõigi erakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles