Balti keti postmargil näeb Päinurme inimesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Täna, 23. augustil möödub juba 25 aastat Balti ketist. Eesti Post üllitab selle sündmuse puhul Eesti, Läti ja Leedu ühismargi «Balti kett 25».

Päinurme koduloomuuseumi eestvedaja Ründo Mülts andis seejuures teada, et käesoleva margi taustfoto pärineb Päinurme koduloomuuseumi fotokogust. Margil on kujutatud Päinurme inimesi seismas Balti ketis Säreveres. «Selle foto on teinud Päinurme kooli tollane direktor Heldur Lillemägi, kes oli fotoentusiast ja jäädvustas tollaseid pöördelisi sündmusi,» selgitas Mülts. «Lillemägi korraldas ka bussi ja autodega kohalike inimeste koos minekut  Balti keti paikadesse.»

Mülts meenutas, et kirjutas Balti ketist loo koos nende piltidega Koigi vallalehte, mis on loetav ka internetist. «Eesti Posti margiosakonna juhataja märkas neid pilte seal, Balti ketist on üldse pilte vähe säilinud, margile sobis taustaks ka tolleaegne olustik: autod tee ääres, okastraat, kolm lippu, ja valis kolm pilti välja,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles