Paarkümmend patustajat teeb karistusena tööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iga aastaga suureneb väärteoasjades üldkasuliku töö asenduskaristusena kasutus. Kui ülemöödunud aastal määrati  Lääne prefektuuri tööpiirkonnas seda150, siis möödunud aastal koguni 431 korral.

Järvamaal määrati esimesel poolaastal asenduskaristusena üldkasulik töö 21 juhul. Lääne prefektuuri üldkasuliku töö spetsialist Jekaterina Kütt ütles, et liiklusrikkumised on antud kohtulahenditest esikohal, kuid nende hulgas on ka rikkumisi, mis on olnud seotud avaliku korra, alkoholi, tubaka ja paaril korral ka narkootiliste ainetega. «Osa juhtumite puhul on tegemist vanade rikkumistega, mille eest on trahvid maksmata ja mida nüüd tööga tasutakse,» lisas ta

Üldkasuliku töö määramise eeldus on rikkuja ja kohtu nõusolek. Seejärel saadavad kohtud materjalid politseisse, kust rikkuja suunatakse tööle ja tehakse järelevalvet töö üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles