Tipprestoran ostis tootmishoone

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjaka viinaköök Peetris.
Põhjaka viinaköök Peetris. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Mitmendat aastat Eesti 50 parima restorani hulka kuuluva Põhjaka mõisa omanikud ostsid Kareda valla südames Peetri alevikus ära endise sööklahoone.

Üks kokkadest, Märt Metsallik, täpsustas, et kuigi omanikud on kahel ettevõttel – Põhjaka Mõis OÜ ja Põhjaka Viinaköök OÜ – suures osas samad, on hoone omanik siiski Põhjaka Viinaköök.  

Metsallik sõnas, et on tühjalt seisnud hoonel pikemat aega silma peal hoidnud, kuid seni puudus idee, milleks seda kasutada võiks.

Kokkade plaanide järgi kolib sinna praegu Mäekülas rendipinnal tegutsev Põhjaka Viinaköök, mis toodab astelpajunapsi. «Kuna ainult selle jaoks on hoone liiga suur, kolib sinna ilmselt ka midagi muud, aga mis, pole me veel praegu otsustanud,» lausus Metsallik. Juba praegu on kindel, et tegemist on kinnise tootmishoonega ja kohapeal kauplemist ei tule.

Kohalikele töökohti Metsallik esialgu lubada ei julgenud. «Võib-olla üks-kaks, sest kasvame tasapisi. Ka astelpajunapsi oleme ju ainult pool aastat teinud,» täpsustas ta.

Metsalliku hinnangul tuleb aastaid tühjana seisnud hoonet enne kolimist ja tootmise alustamist kindlasti korrastada. Ka tuli uuesti sõlmida elektrileping.

Metsalliku ütlust mööda võib muutusi võssa kasvava hoone ümbruses ootama hakata sügisel, mil restorani suvehooaeg läbi saab. «Rahvast käib suvel palju ja nende toitlustamine on meile siiski esmatähtis,» põhjendas ta.

Peetri alevikus asuv endine sööklahoone Kesktee 10 on kasutuseta seisnud alates 2008. aastast, mil tervislikke sojatooteid valmistanud Soya Foods seal tegevuse lõpetas. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles