Jahimehed võivad küttida neli karuotti

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Augustist oktoobrini kestval karujahihooajal võib Järvamaal lasta neli metsaotti. Eesti ligi 600st karust tohib järgmise kolme kuu jooksul küttida 40.

Keskkonnaagentuuri ulukiseire osakonna juhataja Peep Männil ütles, et Eesti karude arvukus on langustrendis. See tähendab, et küttimismahud on samad, mis eelmisel aastal, kuid pole võrreldavad veel paari aasta taguse ajaga. Veel 2012. aastal tohtis Eestis küttida 60 karu. «Karusid võiks Eestis olla tegelikult rohkemgi, sest neile sobivaid vabasid elupaiku on veel, näiteks Lõuna-Eestis,» märkis ta.

Männil pakkus, et pea kümnendik Eesti karudest elab Järvamaa metsades. Karude arvukus võib suurem olla maakonna lõuna- ja idaosa metsades Jõgeva- ja Viljandimaa piirialadel. Eestis on karusid vast enim Ida- ja Lääne-Virumaal. Ida-Virumaa jahimehed saidki sel aastal enim ehk üheksa karuluba. Järgnesid Harju- ja Jõgevamaa viie loaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles