Tööd Paide kirikus valmivad septembri keskpaigaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mais mattus Paide kiriku sisemus halli riide- ja kilekihi alla. Kirikule seestpoolt uue ilme andmiseks alanud viimistlustööd on praeguseks täies hoos, seal voorib ringi töölisi ning septembris peaks kirik saama uue ja värske ilme.

Projekti eestvedaja ning Paide koguduse juhatuse liikme Andres Jalaku kirjeldust mööda peaks kiriku väljanägemine seestpoolt oluliselt paranema. Kui varem oli kirik näotu ja hall ning igale poole oma selga nõjatuda ei julgenudki, siis praegu tehtavad tööd peaksid muutma kiriku valgemaks ja puhtamaks. «Nii kiriku lagi kui ka seinad värvitakse valgeks. Pingid on aegade jooksul olnud erineva viimistlusega, nii aaderdatud, beežid, valged kui ka hallid. Seekord on koostöös projekti autori Niina Mägeriga otsustatud taastada beež toon, et päris haigla muljet ei tekiks,» ütles Jalak. Kerget kuldsemat tooni lisatakse rõdu piiretele.

Algselt oli tööde lõpptähtaeg planeeritud septembri algusesse. «Kuna siseviimistluse käigus tuleb ikka ette lisatöid, millega alguses arvestada ei oska, siis ilmselt päris graafikus me ei püsi ja kirik avatakse paar-kolm nädalat hiljem,» ütles Jalak. Tööde käigus on näiteks ette tulnud seintelt suurte krohvitükkide pudenemist ja selle taastamine nõuab lisatööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles