Pikse põhjustatud kahju on suurem kui mullu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike Elva lähedal
Äike Elva lähedal Foto: Krister Rajandu

If kindlustusele on sel aastal laekunud üle 200 pikse põhjustatud kahjuavalduse, mis on möödunud aastaga võrreldes 25 protsenti rohkem. Kõige rohkem kahjuavaldusi on laekunud Harjumaalt (39) ja Tartumaalt (31), kõige vähem Hiiumaalt (4), Läänemaalt (3) ja Saaremaalt (2), Järvamaalt on pikse põhjustatud kahjust teada andnud 14 inimest.

Kindlustusfirma teatab, et tänavu on möödunud aastaga võrreldes pikse kahjud kasvanud 25 protsenti, ulatudes 203ni. Enamjaolt on pikne rikkunud kodust elektroonikat, teatatud on ka tulekahjudest ning muudest purustustest. 

If kindlustuse kommunikatsioonijuhi Rain Porsa soovitusel on kõige efektiivsem viis koduse vara kaitsmiseks seadmete vooluvõrgust lahti ühendamine. «Piksekaitsesüsteemid ei kaitse meid üle- või alapinge eest ning kodune elektroonika on pikse ajal vägagi haavatav. Soovitan kodust lahkudes ruuterid, televiisorid ja muud teile olulisemad elektroonikaseadmed vooluvõrgust lahti ühendada, sest see on parim ning soodsaim võimalus kodust elektroonikat pikse eest kaitsta,» lisas Porss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles