Erna matk toob seiklejad Järvamaa metsadesse

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna linnavalitsus

Järgmise nädala reedel 8. augustil saab alguse juba 15. Erna matk. Matkale on tänaseks registreerunud 27 võistkonda, kokku 130 osalejaga. Osa matkast toimub ka Järvamaal.

Pikema raja Hauka raja start antakse reedel 8. augustil kell 20 ja lühema raja, Tümleri raja start laupäeval 9. augustil kell 6. Lõpetamine ja autasustamine toimub pühapäeval 10. augustil kell 10 Kautla memoriaali pargis.

Matkaradade nimetused on tuletatud ajaloolise Erna retke luuregruppide nimedest– Hauka (Erna retkel Haukka) ja Tümleri (Erna retkel Tümmleri). Haukka oli 1943. aastal Soome poolt loodud raadioluuregrupp, mis saadeti Saksa okupatsiooni all olevasse Eestisse. Haukka tähendab soome keeles “kull” ja kuna skautidel on komme panna oma salkadele samuti looma-linnunimesid, siis sellest tulenevalt ootab ka Erna matkal ees eestipäraselt Hauka rada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles