Kulukuivad metsad kui püssirohutünn

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albu vallas Vetepere lähedal olnud rabapõleng polnud eriti suur. Raskesti ligipääsetavast asukohast ja erakordsest palavusest tingituna olid kustutustööd päästjatele aga kõike muud kui kerged.
Albu vallas Vetepere lähedal olnud rabapõleng polnud eriti suur. Raskesti ligipääsetavast asukohast ja erakordsest palavusest tingituna olid kustutustööd päästjatele aga kõike muud kui kerged. Foto: Andrus Kopliste/JÄRVA TEATAJA/SCANPIX

Kuumad ilmad on muutnud meie metsad sedavõrd tuleohtlikuks, et esimesed õnnetused on juba käes – Albu vallas põles sel nädalal raba. Töid raskendas põlenguala asukoht, kuhu oli tehnikaga keeruline ligi pääseda.

Teade rabapõlengust tuli esmaspäeval ühelt lennukimeeskonnalt. Täpsem põlenguala otsiti õhtupimeduses üles jahi- ja metsameeste abiga. Põleng oli Vetepere küla lähistel padrikus. Tulekolded olid laiali 1,5–2hektarilisel alal.

Teisipäeva pärastlõunal ei saanud kohale saabunud päästjad põlengut korralikult kustutama hakata, sest päästeautodega polnud võimalik põlengukohale lähedale sõita. Koos metsameestega ehitati ülepääse ja võeti padrikust puid maha, selleks et ATV-de ja Raplast saadud roomikmasinaga põlenguni jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles