Kas kunstnik on surnud?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna Alatskivil esietenduv lavastus «Kus sa oled, Juhan Liiv?» esitab sotsiaalse tellimuse – otsitakse Juhan Liivi. Klaudia Tiitsmaa ja Raivo E. Tamm mängivad lavastuses muude rollide kõrval Juhan Liivi vanemaid.
Täna Alatskivil esietenduv lavastus «Kus sa oled, Juhan Liiv?» esitab sotsiaalse tellimuse – otsitakse Juhan Liivi. Klaudia Tiitsmaa ja Raivo E. Tamm mängivad lavastuses muude rollide kõrval Juhan Liivi vanemaid. Foto: KALEV SAAR/ Postimees

Täna esietendub Alatskivil Liivi muuseumi rehe all Urmas Vadi lavastus «Kus sa oled, Juhan Liiv?». Muude rollide kõrval astub Juhan Liivi emana lavastuses üles Türilt pärit Klaudia Tiitsmaa.

«Kes minevikku ei mäleta, elab tulevikuta», «igav liiv ja tühi väli», «eile nägin ma Eestimaad», «kui seda metsa ees ei oleks» – need Juhan Liivi sulest pärit read ei ole tundmatud ilmselt mitte ühelegi eestlasele. Liiv ei olnud oma eluajal kuigi tuntud, paljud tema teosed said kuulsaks pärast kirjaniku surma. Kas õige kunstnik peab olema surnud? Tiitsmaa ütlust mööda avaldab lavastus selles kahtlust.

Teed kaasa sel suvel Urmas Vadi lavastuses «Kus sa oled, Juhan Liiv?». Kuidas sinna rolli sattusid?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles