Algas varase odra lõikus

Silvi Lukjanov
, reporter, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ANDRUS KOPLISTE,  JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
ANDRUS KOPLISTE, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Andrus Kopliste/JÄRVA TEATAJA/SCANPIX

Pühapäeval alustas varase odra lõikusega Imavere vallas tegutsev ettevõte OÜ Mägede, teisipäeval lähevad kombainid odrapõllule Väätsal ja neljapäeval teeb viljakoristuses proovipäeva Oisus tegutsev Estonia OÜ.

Imavere vallas pühapäeval varase odra lõikusega algust teinud OÜ Mägede kombainer Mait Tõnise sõnas, et pole siin põllumehel oodata midagi, kui tera valmis, siis tuleb anda vaid hagu. «Kevadel saime varem külvatud ja nüüd saame ka mõned päevad varem alustatud. Saak tundub ka hea tulevat,» sõnas ta.

OÜ Mägedel on viljalõikuseks kasutada üks kombain. Nii tuleb Tõnisel esiti koristada 85 hektari jagu otra ja edasi asuda talirapsi lõikama. «Eile võtsin 27 hektarit, eks tänagi tuleb sinnakanti ja nii need viljad koristatud saavadki. Tööd jagub,» lausus ta.

Väätsa Agro juhatuse esimees Margus Muld sõnas, et teisipäevast alustavad nemadki viljakoristusega. «Alustame varajase odra võtmisega kahe kombainiga ja muljume saagi silohoidlasse,» sõnas ta. Muld lisas, et juuli lõpp, augusti algus on ikka olnud põllumeestele viljakoristusaja alguseks. Nii ei pea ta mõne päevalist siia-sinna poole kõikumist põhjuseks nimetada hooaega varasemaks ega hilisemaks.

Oisu kandis tehakse Estonia OÜ agronoom Helina Märtmanni sõnul viljakoristuse proovipäev neljapäeval. «Vaatame, kuis tehnika töötab ja kas kuivatis kõik hästi ja praegustel andmetel nädalavahetusest läheb päris lõikuseks,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles