Rabatulekahju kustutamise teeb keeruliseks raskesti ligipääsetav koht

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

28. juuli õhtul teatati häirekeskusele, et Paunküla veehoidla lõunaservas on näha rabatulekahju, teatajaks oli üle lennanud lennuk.

Koheselt asuti tulekahju kohta otsima, luure käigus tehti selgeks, et põleb hoopis Albu vallas Vetepere lähedal. Õhtupimeduses leiti tulekahjukoht üles, kaasates selleks ka kohalikke jahimehi ATVdega. Tulekolded on esialgsel hinnangul ca 1,5-2 hektarilisel alal. Tegemist on väga raskesti ligipääsetava kohaga, kustutustehnikaga ei pääse tulekahjule ligi ei maad ega vettmööda.

Täna pärastlõunal polnud kohale saabunud päästjad endiselt saanud põlengut korralikult kustutama hakata, sest koht on äärmiselt raskelt ligipääsetav. Päästeautod on põlengukohast paari kilomeetri kaugusel teel, rohkem lähemale pole võimalik sõita. Lähedal olevast jõest saab võtta vett, aga selle sündmuskohale viimiseks tuleb vedada veeliine.

Pärastlõunal sündmuskohal käinud ajakirjanik lausus, et leeki on metsa all näha vähe, küll on aga suitsu palju ja metsaalune taimestik on põlenud.

Päästeameti Lääne päästekeskuse Järvamaa päästepiirkonna juhataja Janar Kärner sõnas, et tegemist on tänavu teise suurema maastikupõlenguga Järvamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles