Folk andis viiulitega neidudele tuule tiibadesse

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiulitrio Midrid (Sänni Noormets, Lee Taul ja Cathy Sommer).
Viiulitrio Midrid (Sänni Noormets, Lee Taul ja Cathy Sommer). Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Peale rohkem kui kaheksakuulist pausi esines reedel Viljandi Pärimusmuusika festivalil neidude viiulitrio Midrid. Midridesse kuuluvad TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia taustaga laulvad viiuldajad, sealhulgas ka Türilt pärit Sänni Noormets

Kontsertideks hakkasid neiud proovi tegema selle nädala alguses. Sänni Noormets oli vahepealsel ajal hõivatud kultuuriakadeemia lõpetamisega, Lee Taul õppis Austrias ja Cathy Sommer Itaalias. Viimati esitlesid Midrid oma debüütplaati eelmise aasta oktoobris Belgias.

Folgil astusid neiud esimest korda üles kaks aastat tagasi Rohelisel ehk vabalaval. Eelmisel aastal murdsid nad festivali põhiprogrammi. Ka sel aastal olid nad oodatud külalised. „Folk on meile juurde andud väga palju, seda võib pidada meie hüppelauaks. Tore, et võtsime Rohelisel laval esinemiseks omal ajal julguse kokku,“ sõnas Sänni Noormets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles