Türi Kodu sai kasvuhoone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Kopliste/JÄRVA TEATAJA/SCANPIX

Türil asuva erivajadustega inimeste kodu elanikele meeldib aias toimetada, nii on kasvuhoone saamine neile väga rõõmustav uudis.

Türi Kodu vanemtegevusjuhendaja Marit Mänd täpsustas, et kasvuhoone saabus neile vastavalt maja ehitusaegsetele kavanditele. «Ootasime kasvuhoonet juba kevadeks, kuid riigihangete kord võtab oma aja ja korralik kasvumaja jõudis meile nüüd südasuvel, kuid ega kodu 65 elanikku sellepärast vähem rõõmusta,» rääkis ta.

Aiatöid teevad Türi Kodus elavad erivajadustega inimesed.  Mändi hinnangul töötavad nad rõõmuga umbes kaks tundi päevas. Pea iga maja juures on ühiselt rajatud maitsetaimepeenrad ja lillekastid, mida hooldada ja koostöös tegevusjuhendajatega täiendada. Kevadel seati kasvandike soovil üles ka ajutine kasvuhoone ehk kilemaja, kus kasvavad tomatid ja ühe maja taga on ka kurgipeenar. «Meie elanikke tasub julgelt oma koduaeda appi kutsuda, ei maksa neid peljata. Neli-viis neist on kohe eriti püüdlikud,» lisas tegevusjuhendaja, meister Tiina Linamägi. Tänavu kevadel pakkusid nad välja teenuse kutsuda Türi Kodu elanik aiatöödele appi, ent siiani pole keegi soovi avaldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles