Kooli kalamajja saabusid vannid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Õppeaasta alguseks valmiv Särevere erkpunane kalamaja püüab pilku. Juba on saabunud vannid kalade tarvis.

Järvamaa kutsehariduskeskuse Särevere õppekohta kerkivas vesiviljeluse katse- ja õppelaboris ehk rahvapäraselt kalamajas käib vaatamata väljas lõõmavale kuumusele vilgas ehitustegevus. Ehitusfirma Tafrix OÜ projektijuhi Ülar Ševerevi ütlust mööda paigaldatakse välisvoodrit, mille erkpunane värv sobib kõrvalasuva mõisamajaga. Viimast lihvi saab ka parkla, rajada tuleb veel muruplats ja istutada hekk. Sisetöödest paigaldatakse 14 kalavanni ja tehakse teisigi töid. «Siin saab olema veepuhastusvann, siin ruumis haudevannid ja -pudelid, kus marjast saab maim, siin 12 miniakvaariumi, teisel korrusel õppeklass ja töötajate olmeruumid ning mitmed panipaigad. Põnev rajatis ehitada meilegi,» rääkis Ševerev ehitusel ringkäiku tehes.

Selgub, et mitmeid loomakasvatushooneid ehitanud Tafrix OÜ-le on kalakasvatuse rajamine põnev väljakutse, mille ehituse käigus on kalade maailm meestelegi selgeks saanud. «Naljatame siin omavahel, et õppehoone valmides võime siin õpetajateks hakata,» sõnas Ševerev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles