Laulupelglik kahe maja direktor

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Väin
Triin Väin Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

«Ma polegi siitkaudu veel majas käinud,» ütleb Triin Väin keset Ambla alevikku seisva kahe torniga hoone ust lukust raginal lahti keerates. Kunagi pritsumaja ülesannet täitnud hoone on nüüd kultuuritempel – üks tiib raamatukogu valduses, teises toimetavad kohalikud kultuuritegelased.

Õues valitseb lämbe südasuvine leitsak, end kultuurimaja võtab saabujad vastu jahedusega. Mürkrohelist värvi seinad reedavad, et maalribrigaad käis siin viimati vast üheksakümnendate aastate alguses ning ka sisekujundajal oleks majas omajagu tööd. «Eks siin on vaja üht-teist nokitseda jah,» ütleb kolm nädalat ametis olnud kultuurikeskuse direktor Triin olukorda hinnates. Valdusi, mida üle vaadata, on noorukesel direktoril ja kultuurielu korraldajal veelgi, lisaks Ambla kultuurimajale ka Aravetel asuv kultuurimaja. Töökabinet asub aga hoopis Ambla vallavalitsuse katuse all.

«Siin on hea olla. Võim on kohe lähedal, kui midagi on vaja, näiteks mingit dokumenti, siis üle ukse saab kohe küsida,» ütles Triin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles