Politseikoeral napib koerustükkideks aega

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemkoerajuht Taavi Idavain ja tulevane patrullkoer Jäpe veedavad sageli aega koos mängides. Selle nii-öelda mängu käigus õpib koer üha uusi tulevases ametis vajalikke oskusi.
Vanemkoerajuht Taavi Idavain ja tulevane patrullkoer Jäpe veedavad sageli aega koos mängides. Selle nii-öelda mängu käigus õpib koer üha uusi tulevases ametis vajalikke oskusi. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaa politseinikkonna noorimal liikmel, napilt viiekuusel koerapoisil Jäpel, läheb vähemalt kaks aastat, enne kui temast saab täieõiguslik patrullkoer. Vahepealne kutsikapõlv koerustükkideks ei kulu.

Pruunika karvkattega Jäpe kuuletub vaid ühele isandale, Paide politseijaoskonna vanemkoerajuhile Taavi Idavainule. Piisab sellest, kui peremees paneb selga vastava vesti, haarab ühes mänguasjad, võtab meelitamiseks toitu kaasa ning looduse poolt pisut püsimatuna loodud Jäpel muuks tähelepanu ei jagu, vähemalt ei tohiks jaguda. Taavi läbiviidav järjepidev treening on koerale suur mäng ja mis elu see ilma mängu ning toidupaladeta ikka oleks.

Energiat jagub

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles