Detsembrist täpsustuvad nõuded toidu märgistamisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Euroopa Liidus on toidu märgistamise nõudeid ühtlustatud alates 1979. aastast. Selle aasta 13. detsembrist muutuvad need täpsemaks. 

Olulisematest muudatustest märgistamise nõuetes kirjutab Maablogis põllumajandusministeeriumi toidu üldnõuete büroo peaspetsialist Külli Johanson. 

Näiteks tuleb uue nõude kohaselt lihatoodetele märkida ära nende päritolu, märgistus ja info peab olema senisest selgem ja loetavam, mis tähendab, et ka allergikutele peaks muutuma valiku tegemine lihtsamaks. Märgistusse lisandub ka info liha- ja kalatoodete külmutamise ning sulatamise kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles