Järvalased teevad folgi jäätmetest lillekastid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algaval Viljandi pärimusmuusikafestivalil võib kohata punast-rohelist värvi silte kandvaid prügikaste. Mäos tegutsev taaskasutusettevõte Rexest Grupp OÜ valmistab nelja päeva jooksul sinna kogutavatest plastiktopsidest Viljandi linnale lillekastid.

OÜ Rexest Grupp turundusjuhi Egon Eiche ütlust mööda on neil plaanis panna Viljandis folgialale välja 15 prügikasti nende ettevõtte siltidega. Sinna nelja päeva jooksul kogunenud plasttopsid korjatakse kokku ja viiakse tehasesse, kus need töödeldakse ümber lillekastideks. «Mõte sündis koostöös festivali korraldajatega. Meile pakuti välja, kas tahaksime sealt plasttopsid ära viia ja hiljem arenes see mõtteks panna välja päris oma prügikastid,» ütles Eiche.

Plasttopsidest valmivad lillekastid, mis antakse hiljem üle Viljandi linnale. «Linn oli meie koostöö soovist kuuldes väga rõõmus,» sõnas Eiche. «Ühe lillekasti tegemiseks kulub umbes 2400 plastiktopsi, loodame koguda neid võimalikult palju, mida rohkem, seda uhkem,» sõnas Eiche.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles