Nüüd saab ka volitatud isik e-teeninduses toiminguid teha

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod.
Autod. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Kui varem pidi volitusega toimingu tegemiseks liiklusregistribüroosse jooksma, siis nüüd saab volituse alusel näiteks autoostu või -müügi vormistada ka e-teeninduses.

Maanteeameti klienditeenindusjuhi Tatjana Portnova sõnul tuli varem täita paberkandjal volitus, viia see liiklusregistribüroosse või saata see sinna e-kirjaga. „Kui volitus teha aga e-teeninduses, siis kehtib volitus autoostu vormistamisel nii e-teeninduses kui ka büroos,“ selgitas Portnova, kelle sõnul saavad volitusi anda ainult need isikud, kes on sõidukite omanikud. Uue süsteemiga on liitumas ka liisingfirmad ning see teeb elu lihtsamaks nii liisingfirmade kui ka nende klientide jaoks.

Volituste tegemine e-teeninduses on lihtne ja kiire – volituse andmiseks tuleb sisse logida e-teeninduse keskkonda, mida saab teha ID-kaardi/Mobiil-ID-ga või läbi pangalinkide. Volitused vajavad digiallkirjastamist ehk kui klient logib sisse läbi pangalinkide, peavad tal siiski olemas olema ID-kaart/Mobiil-ID ning PIN-koodid. Portnova rõhutas, et tänu digiallkirjale on e-teeninduses volituste andmine ka turvalisem, liisaks saab e-teeninduses antud volitusi hiljem ka muuta ja tühistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles