Kulddiplom läks pillimeestele kalliks maksma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

10.–13. juulil osales Tihvan Big Band Bratislavas toimunud kuuendal rahvusvahelisel noorte muusikafestivalil ning võitis seal bigbändi kategoorias kulddiplomi. Juba järgmisel päeval aga järvalaste õnn pöördus, kui pikanäpumehed varastasid bussist suurema osa nende pillipargist.

Kollektiivi juht Teet Tihvan ütles, et festivalikorraldajad olid organiseerinud linnaekskursiooni, kuhu big band sõitis oma rendibussiga ning parkis selle näidatud kohta. Mitu tundi hiljem naastes ei avastanud nad esialgu midagi kahtlast, ent siis leidis keegi, et digiklaveri detail vedeles bussi all. Lähemal uurimisel tuli välja, et suur osa bussis olnud pillidest on kadunud. «Saksofonid, kitarr, basskitarr, trompet, tromboon, digiklaver,» loetles Tihvan varastatud pille. Tema sõnul jäid varastest puutumata vaid kitarrivõimendus, noodid, noodipuldid, tuuba ja klarnet. Alles jäid ka need pillid, mis olid teises rendibussis, sealhulgas ka Tihvani enda trompet ning ühe mängija saksofon, mis oli hotellitoas.

Pillid olid Tihvani ütlust mööda bussis seetõttu, et samal päeval pidi neil olema ka esinemine, mis jäi siiski ära. Eestlaste arvates polnud pikanäpumehed saagi järele sugugi ehku peale tulnud, sest ilmselgelt oli neile teada, mis bussi pagasis on ning selle transportimiseks oli neilgi tõenäoliselt sõiduautost suuremat transporti vaja. Lõpliku tõe selgitab loodetavasti välja kohalik politsei ning Tihvani sõnul tehakse koostööd ka Eesti politseiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles