Avatud talud külvasid rahulolu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silvi Lukjanov

Nädalavahetusel peetud avatud talude päev üllatas taas rohkearvulise osavõtuga, mis on küll väsitav, kuid samas innustab sedavõrd oma positiivsusega, et korraldajad mõtlevad vaid ettevõtmise jätkamisele.

Kolmandat aastat toimunud avatud talude päeva korraldajad Lõuna-Järvamaa koostöökogu tegevjuht Ülle Leesmaa ja JAP Arengupartnerid esindaja Sille Erala võtsid avatud talude päeval osalenud 12 talu muljed kokku kahe sõnaga – väsinud ja õnnelikud. «Korraldus võtab võhmale, see on arusaadav, kuid saadud head sõnad ja külastajate tunnustus annab jälle sedavõrd jõudu, et kui kõik möödas, ollaksegi vaid õnnelikud,» lausus Leesmaa. Erala uskus, et pühapäeval avatud Põhja-Järvamaa taludesse jõuab nii 50 kuni 100 huvilist talu kohta, kuid paljudes oli külastajaid registreerimislehtede järgi kordades enam. «See kõik annab indu jätkata ja vähemalt üks jah-sõna on mul ka taludest järgmiseks aastaks saadud,» ütles ta rõõmustades.

Leesmaa täpsustas, et registreerimsilehtedelt on näha, et külastajaid käis Tartust, Tallinnast, Võrust ja Valgastki ning külastajate arv kasvab isegi taludes, mis on avatud juba kolmandat aastat järjest. Huvi jätkuvat kasvu nende talutegemiste vastu kinnitasid ka Türi valla Jõeääre talu peremees Urmas Laks ja Põllemaa-Saare talu peremees Ennu Nurk. Kas neid ka järgmise aasta avatud talude nimekirjast kohtab, mehed veel ei otsustanud. «Tublisid talusid on teisigi, annaks ehk neilegi enam võimalusi, võin nõuga abikski olla,» sõnas Laks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles