Haapsalu raudteejaamast sai ajutiselt Paide

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu raudteejaam
Haapsalu raudteejaam Foto: Internet

Eelmisel nädalal toimusid Haapsalus filmi «Imeilusa ajastu lõpp» võtted, mis põhineb Ufas sündinud ning Leningradis elanud, õppinud ja ajakirjanikuna töötanud ning seal kirjanduslikku tegevust alustanud Sergei Dovlatovi raamatul «Kompromiss».

Filmivõtete Eesti-poolne korraldaja Solomonfilm OÜ produtsent Andri Tšupin ütles ajalehele Lääne Elu, et filmis räägitakse sellest, miks Dovlatov Venemaalt Eestisse sattus. «Meie film algabki sellest, et miks ta Leningradist lahkuma pidi,» lausus Tšupin ja täpsustas, et filmis Dovlatovit siiski ei kohta, sest filmi aluseks oleva raamatu peakangelane on Andrei Lentulov, keda kehastab Vene nüüdisfilmi tõusev täht Ivan Kolesnikov.

Filmi rekvisiitor Pille-Mari Arro rääkis Lääne Elule, et Haapsalu raudteejaamas filmiti hoopis Paidet ning episood, mida salvestati, oli sellest, kuidas ajakirjanik Sergei Dovlatov sõidab intervjueerima legendaarset meisterlüpsjat Leida Peipsi. Haapsalus salvestati Arro ütlust mööda kolm või neli kaadrit, lisaks toimusid võtted Kose-Uuemõisas ja Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles