Maasikakasvatajad: müügil on viimased kogused

Silvi Lukjanov
, reporter, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silvi Lukjanov

Täna Türil toidukaupluste juures kaubelnud maasikakasvatajad kinnitasid, et suure saagi aeg on otsas. Tulemas on veel mõned kogused tänavu istutatud taimedelt, kuid nende kilogrammihind on oluliselt kallim.

Kui nädalapäevad tagasi müüsid Tartumaa ja Jõgevamaa maasikakasvatajad moosimarja ka kolme euroga ja vähemgi kilogrammi eest, siis täna kaubeldi juba hinnaga 3.50 eurot kilogrammi marjade vastu. „Hinnalanguse aeg on möödas, müün siin tänavuse aasta viimast korjet ja kuna maasikat tänavu palju polegi, on turuhind juba tõusmas,“ selgitas Tartumaallt Koosalt Türile oma talu maasikaid müümas käiv Merike Põdersalu. Ta kauples Konsumi toidupoe ees.

Türi Säästumarketi ees kauplev Jõgevalt Marimarta OÜ müüja Sulev kinnitas, et suure saagi aeg on otsas. „Kui üldse, siis saab mõnekümned kilogrammid veel tänavu istutatud taimedelt, kuid nende hind on ka kõrgem,“ täpsustas ta.

Mõlemad maasikakasvatajad tunnistasid, et kõik kaasavõetud maasikad on siinkandi rahvas ära ostnud. On neid siis kaasa olnud võtta 200, 300 või 800 kilogrammi. „Tundub, et siinsetel kasvatajatel on maasikasaak tänavu eriti nigel. Olen käinud siin müümas nii kümnekorral korral ja saadud tuluga igati rahul,“ sõnas Põdersalu.

Sulev täpsustas, et vihm rikkus suure osa saagist neilgi ja tundis head meelt, et tänavu istutatud taimed oma saagiga aitavad kahju korvata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles