Ameerika sõdurid sooritasid Järvamaale õhudessandi

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA dessantväelased tegutsemas. Pilt pärineb maikuust, mil ameeriklased hüppasid Ämaris.
USA dessantväelased tegutsemas. Pilt pärineb maikuust, mil ameeriklased hüppasid Ämaris. Foto: Ardi Hallismaa/kaitsevägi

Selle nädala alguses sooritasid Eestis viibivad Ameerika Ühendriikide sõdurid Järvamaal Nurmsi lennuvälja kohal dessanthüppeid.

Nurmsi lennuvälja juures tegutseva Keelutsooni juhataja Jaano Rässa ütles, et ameeriklased soovitavad oma harjutusi alati võimalikult heades tingimustes. Rässa sai hüppeharjutusest teada loetud päevad enne selle toimumist.

USA dessantväelased paiknevad Paldiskis. See on juba teine rotatsioon ameeriklasi Eestis. USA 173. Õhudessantbrigaadi Eestis paiknev kompanii vahetus juuni keskel.

Kuigi eelmisel nädalal toimuma pidanud Eesti meistrivõistlused tiib- ja langevarjude täpsusmaandumises jäid Nurmsis ära, lennuväli siiski jõude ei seisa. Juba sel nädalavahetusel toimub seal järjekordne hüppenädalavahetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles