Noorkotkad ja kodutütred kogunevad suvelaagrisse

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mis see väike vihm ikka teeb. Hoolimata sellest, et esmaspäeval õnnistas taevataat maakaitsepäevalisi nii äikese, päikese kui ka vihmavalingutega, ei lasknud kodutütred tujul langeda.
Mis see väike vihm ikka teeb. Hoolimata sellest, et esmaspäeval õnnistas taevataat maakaitsepäevalisi nii äikese, päikese kui ka vihmavalingutega, ei lasknud kodutütred tujul langeda. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

9.-11. juulini toimub Pärnumaal, Vändra vallas, Samliku matkamaja territooriumil Järvamaa noorkotkaste ja kodutütarde ühine suvelaager. Selleaastase laagri nimeks on sel aastal kaardimängu-teemaline "Ristist potini".

Üle 10 aasta toimub laager taas Samliku matkamaja territooriumil, kus Järvamaa kodutütred ja noorkotkad aastatel 2000-2004 oma igasuviseid laagreid korraldasid.

Selleaastases laagris saavad noored taas kanuudega sõita, ujuda, erinevaid sportmänge mängida, erinevates töötubades uusi oskusi arendada ning üksteisega mõõtu võtta. Laagrilised on jagatud nelja rühma nelja kaardimasti järgi ning enda seast tuleb igal rühmal valida oma kuningas, emand ja soldat, sealjuures oma ühised telklaagrid ehk rühmakodud temaatiliselt kaunistada.
Neljapäeva õhtul astub laagri laval üles Väätsa noorkotkastest ja kodutütardest koosnev näitegrupp Mihkel Ulmani lastenäidendi «Kohkumatud lapsehoidjad», lavastaja Kodutütarde Väätsa rühma vanem Evelin Puntso.

Õhtuse meelelahutuse eest hoolitsevad noored sel aastal ise - õhtuse disko muusikavaliku eest vastutavad noored ise ja kõigil on võimalus kaasa lüüa ka karaoke-õhtul.

Laagrit juhivad laagripealik Noorte Kotkaste Järva maleva pealiku abi Ülari Vooremäe ja laagripealiku abi Noorte Kotkaste Kabala rühma pealik Reinika Tatter. Neid toetavad laagrijuhtimisel Kaitseliidu Järva maleva noorteinstruktorid Mare Hendrikson ja Urmas Piigert. Lisaks neile osalevad laagri läbiviimisel Järva Maleva noortejuhid, Kaitseliidu ja Naiskodukaitse tegev- ja toetajaliikmed.

Laagrit tulevad avama Kaitseliidu Järva maleva pealik kolonelleitnant Arvi Niglas ja Kodutütarde Järva ringkonna auliige ning Järva maavanem Tiina Oraste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles