Vanaema lapselapse ööseks metsa kadumisest: me ei tahtnud mingit jama

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Neljapäeva õhtul sõitis Koeru vallas elav Helgi autoga kodunt viie kilomeetri kaugusele karjamaale kaht lehma lüpsma. Nagu tavaliselt, tuli temaga kaasa kolmeaastane lapselaps, kellele meeldib juua sooja lehmapiima.

Helgi jättis lapse autosse mängima, aga kui ta piimamannerguga auto juurde naasis, oli väike poiss kadunud. Helgi karjus nii palju kui hääl kandis, kuid poiss ei vastanud. Ta sõitis koju, võttis kaasa poisi ema ja tädi ning läks poissi otsima.

Nii Helgi kui poisi ema Pille olid seda meelt, et politseid nad juhtunust ei teavita. «Me ei tahtnud mingit jama,» põhjendas Pille. Helgi ja Pille kinnitasid, et otsisid poissi terve öö. «Olime taskulampidega ja karjusime, kuid ei midagi,» sõnas Helgi.

Et öösel sadas vihma, hakkas Helgi hommikul juba kartma, et juhtunud on kõige hullem. «Panin nööri juba taskusse, et kui poisiga on midagi juhtunud, siis poon ennast sinnasamasse üles,» ütles ta.

Hommikul, kui ka tuttavad lapse kadumisest kuulsid, käskisid nad Helgil politseisse helistada, mida ta ka seetõttu tegi. Samal ajal otsis Helgi poeg poissi traktoriga ja leidis ta karjamaast umbes poolteise kilomeetri kauguselt põlluservast.

Pille ütles, et kuigi poeg oli öö otsa vihma käes olnud ja rõivad olid märjad, on laps terve ja millegi üle ei kurda. «Talle meeldib pulle taga ajada. Ta ei kartnud midagi,» sõnas Pille. Pille juttu, et laps on terve, kinnitas ka eile kohal käinud kiirabi.

Kui poiss koju jõudis, tunnistas ta emale ja vanaemale, et kuulis öösel neid hõikamas, kuid ei vastanud. «Miks ta ei vastanud, ei teagi,» sõnas Pille.

Pille ja Helgi kinnitasid eile, et võtavad lapse kaotamist väga tõsiselt ja on edaspidi hoolsamad.

Koeru valla sotsiaaltöötaja Rutt Vihtre ütles, et kõnealuses peres elab ema koos kahe tütre ja nende lastega ning vahel käib seal ka pereema poeg. Vihtre selgitas, et pere pole majanduslikult heal järjel, kuid tuleb toime ega käi toetust küsimas. «Leib on neil laual ja riided seljas,» lisas ta.

Suurem mure on Vihtre selgitusel sotsiaalse toimetulekuga, samas kinnitas ta, et alkoholiga majas probleemi pole. Järva Teataja on kirjutanud kõnealusest perest ka aastaid tagasi, kui Helgilt võeti loomapidamisõigus ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles