Paidelane püüdis hiiglasliku kala

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Üleeile sünnipäeva tähistanud paidelane Rene Martin tegi endale uhke kingituse: püüdis päev varem ühest Läti  järvest 16 kilo kaaluva karpkala. Nii suurt kala polnud Martin varem veest välja sikutanud, tema senine rekord on olnud 15 kilo.

Martin käis Lätis puhkamas ja et oli kuulnud jutte ühest sealsest heast järvest, läks õnne proovima. 16kilone purakas polnud ainus kala, mis tal seal konksu otsa jäi.


«Väiksemaid ikka tuli, kuid neid ma ei hakanud kaaluma,» sõnas ta. Väiksemate kalade all peab ta silmas selliseid, mille kaal jääb alla kümne kilo.


Kõik kalad lasi Martin vette tagasi, et ka teistel meestel oleks püügirõõmu. «Küllap lähen sinna veel tagasi, las ta siis kasvab natuke,» naljatles ta.


Rene Martini hiiglaslikest kaladest on Järva Teatajas varemgi juttu olnud. Kaks aastat tagasi püüdis ta Eestist 14 kilo kaaluva karpkala, aga kuus aastat tagasi tõmbas Tarbja tehisjärvest välja natuke üle kümne kilo kaalunud karpkala.


Eesti ametlik rekord on Vastse-Kuuste järvest püütud 18,5kilone elukas. Rene Martin usub, et Eestist või Lätist on võimalik püüda ka 20kilost karpkala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles