Napistanud jaanipeoliste tõttu politseil tööd jagus

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Martin Ilustrumm

Jaaniöö tõi politseile hulgaliselt teateid joobes inimestest avalikes kohtades, purjus inimestest, kes kaklevad või rikuvad muul moel korda ning palju teateid oli ka võimalikest alkoholi tarvitanud juhtidest. Tõsisemaid õnnetusi ega üliraskeid kuritegusid jaanituledega seotult ei olnud.

PPA politseimajor Veiko Kommusaare sõnul oli jaanipühadega seotult rohkem väljakutseid ja tööd maakondades. „Politsei peamine ülesanne oli liiklusturvalisuse ja avaliku korra tagamine. Liiklusjärelevalves pöörasime peatähelepanu juhtide kainusele, kiirusevalikule ning turvavarustuse kasutamisele. Avaliku korra tagamiseks kaardistas iga jaoskond oma kandi jaanituled ning need kohad olid politsei pühadeaegse patrullmarsruudi aluseks,“ rääkis Kommusaar.

Tema sõnul ilmestab jaanipäeva kõige enam alkohol. „Teated purjus inimestest moodustasid politseile tulnud kõnede seas tugeva enamuse. Samuti oli hulgaliselt kaklusi, rüselusi ja agressiivset käitumist, mis alkoholiga seotud,“ ütles Kommusaar.

Möödunud ööpäeval juhtus kuus raskemat liiklusõnnetust, milles sai vigastada kaheksa inimest. Joobes juhi süül liiklusõnnetusi ei juhtunud. Politsei avastas 52 alkoholi mõju all juhti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles