Vahukülas valmivad veiselihast mahesnäkid

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SirLoin OÜ tegevjuht Lauri Bobrovski. Pilt on illustratiivne.
SirLoin OÜ tegevjuht Lauri Bobrovski. Pilt on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Napid poolteist nädalat on valitud müügikohtadest olnud osta Koeru vallas Vahuküla pisikeses lihatööstuses käsitööna valminud veiselihasnäkke. Vinnutatud Vinnukas tahab olla toidumaailma Porsche. 

Kodumaisest mahetoorainest saab Vahukülas vinnutatud veiseliha kolmes pisikeses ruumis. Tootmine tundub olevat lihtne: liha võetakse vastu ning lõigatakse-viilutatakse-marineeritakse. Edasi läheb see  kaheks-kolmeks tunniks vinnutuseks ahju, pikad liharibad lõigatakse väiksemaks ja pakendatakse 50 grammi kaupa kottidesse.

SirLoin OÜ tegevjuht Lauri Bobrovski ütleb, et Eestis kasvatatakse küll palju mahelihaveiseid, kuid mahelihaturul valmistooteid napib. «Oleme esimesed, kes tõid välja mahelihast valmistatud vinnutatud toote. Veiseliha on väga hea toiteväärtusega, pigem on asja häda see, et liha ei osata õigesti valmistada,» selgitab ta. «Uue toote retseptid on koos, nüüd käib tööprotsessi timmimine. Meie eesmärk ei ole toota massi. Me ei taha müüa toidumaailmas Volkswageneid, tahame müüa Porschet.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles