Võidust said esmalt teada kodused

Silvi Lukjanov
, reporter, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortalunikud võistlesid kümnel alal, neist üks oli palgi saagimine käsisaega, millega on pildil ametis Järvamaa kutsehariduskeskuses õppiv Roosna-Alliku noormees Janno Mändla.
Noortalunikud võistlesid kümnel alal, neist üks oli palgi saagimine käsisaega, millega on pildil ametis Järvamaa kutsehariduskeskuses õppiv Roosna-Alliku noormees Janno Mändla. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Noortalunike kümnevõistluse parimat peremeest Günter Kuru ja  perenaist Keidi Sadamat, Järvamaa kutsehariduskeskuse esmakursuslasi, saatis algaja õnn, mis innustab võitu kaitsma.

Noortalunike päev otsa kestnud pingutuse võitis esimest aastat põllumajanduseriala tudeeriv Pärnumaa noormees Günter Kuru. «Ei oska kohe rõõmustadagi, see on kuidagi kummaline, et mina võitsin, sest koolikaaslased olid võistlusteks harjutades kogu aeg minust paremad,» lausus ta. Võidetud mootorsae üle on Kurul küll hea meel, kuigi tal polnud mõtteski kohe esimesel aastal  parim olla. «Mul polnud võisteldes ka pinget. Püüdsin teha nii hästi kui suutsin ja nüüd siis võitsingi,» ütles ta.

Nii Günter Kuru kui ka parima taluperenaise tiitli võitnud esmakursuslane Keidi Sadam andsid oma saavutusest esimesena teada kodustele. «Võitsin tolmuimeja ja olin naistest parim. Üllatav muidugi, kuid vahva ikka ka,» ütles Põlvamaalt Järvamaa kutsehariduskeskusse põllumajandusharidust omandama tulnud Sadam. «Võistlesime kõikidel aladel koos eelmise aasta parima, koolikaaslase Liina Einmanniga ja mulle tundus küll, et tal tuli kõik minust paremini välja, kuid eksisin.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles